RSS
 

Archive for July, 2007

Arama Motorları ve Seo

10 Jul

Yahoo MSN ve Google Arama motoruna kayıt olmak için en etkili yöntemlerden biri sürekli güncellenen sitelerden bir veya bir kaçından link almaktır. Site bilgilerini güncellemek için gelen googleboot vb. (örümcekler) spiders, sizin sitenize de ziyarette bulunur. Bir kalemde birden çok arama motoruna kayıt için en etkili yöntem link almaktır.

(Buraya Tıklayarak Dizin Bölümüne Sitenizi Kayıt Yaptırabilirsiniz.)

YahooMSN Google Arama Motoru Kaydı İçin Gerekli Linkler
http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html GOOLE KAYIT adresinizi yazın adres ekle butonuna basın.

http://search.msn.com.tr arama çubuğuna sitenizi “Örnek: site:www.yucin.com” site:www.siteniz.com yazınız bulamadıysanız siteniz kayıtlı değildir. Adresi bize gönderin bölümünden sitenizin Msn kaydını gerçekleştirebilirsiniz.

http://submit.search.yahoo.com/free/request yahoo kaydı için bir yahoo id (kimlik) oluşturmanız gerekiyor. (yahoo kaydının tamamlanması 4- 5 haftayı bulabiliyor.

http://www.google.com/webmasters/sitemaps/login (sitemap) google’ın sitenizle ilgili tuttuğu istatistiklere ulaşmak ve web sitenizin sayfalarını kaydetmek için en iyi yöntemdir. arama motorlarına bedava kayıt için sitemap.xml dosyası oluşturmanız. google’a sunmanız yeterlidir.

Sitenizin arama motorundaki kayıtlı sayfaları

site:www.yucin.com/

Sitenizi tanımlayan linkler

allinurl:www.yucin.com/

Sitenize link veren sayfalar

link:www.yucin.com/

Ön bellekteki sitenizin görüntüsü

cache:www.yucin.com/

Siteniz hakkında bilgi

info:www.yucin.com/

Benzer veya alakalı siteler

related:www.yucin.com/

Bu yazı www.seot.net sitesinden alınmıştır. Bilgi paylaştıkça artar.

Bu yazı toplamda 4691, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

 
1 Comment

Posted in İNTERNET

 

Google – Skype ye Rakip Oluyor

09 Jul

İnternet arama motoru devi Google şirketi, merkezi California’da bulunan internet telefon servisi şirketi GrandCentral Communications’i satın aldı.

GrandCentral 2005 yılında Yahoo’ya satılan Dialpad Communications’da yöneticilik yapan Craig Walker ve Vincent Paquet tarafından kurulmuştu.
2006 yılında faaliyetlerine başlayan firma, ev, iş ve cep telefonlarını tek bir telefon numarası altında birleştiriyor ve tüm hatlara gelen ses mesajlarına da internet ya da telefon yoluyla ulaşımı sağlıyor.

Google’ın bünyesine kattığı bu yeni şirket sayesinde geliştireceği servis ağıyla Skype ve benzeri VOIP servisi veren şirketlerle rekabete başlayacağı tahmin ediliyor. GrandCentral servisinden yararlanan kullanıcılar, Google ile yapılan bu yeni antlaşmadan zarar görmeyecekler ve aynı şekilde hizmet almaya devam edecekler.

Google, geçtiğimiz yıl YouTube’u 1,65 milyar, DoubleClick’i ise 3,1 milyar dolara satın almıştı. GrandCentral ile yapılan antlaşmanın ayrıntıları ise açıklanmadı.

Bu yazı toplamda 2805, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

 
2 Comments

Posted in İNTERNET