RSS
 

Archive for December, 2007

2007 yılının en çok okunan yazarı

31 Dec

Yılın en çok okunan yazarı İlber Ortaylı

Kitapyurdu.com, İlber Ortaylı’yı, 2007 yılın en çok okunan yazarı ilan etti. Osmanlı’yı yeniden tanıttığı ve tarihin bıraktığı izleri irdelediği eseri “Osmalıyı Yeniden Keşfetmek” serisi, halen en çok satanların en gözde eseri olma özelliğini koruyor. Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2664, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

2007 yılının en çok okunan haberi

31 Dec

‘Gerektiğinde tavır koyarız’

Genelkurmay açıklamasında, “Cumhuriyetin temel değerleri aşındırılmaktadır. TSK endişeyle izlediği bu durum karşısında laikliğin kesin savunucusudur ve taraftır” denildi

Barkın Şık

Genelkurmay Başkanlığı, dün gece yaptığı açıklamada, cumhuriyetin temel değerlerinin aşındırıldığını ve irticai faaliyetlerin cesaretlendirildiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) laiklikten yana taraf olduğunu bildirdi. Bazı mülki amirlerin irticai faaliyetleri engellemek yerine bunlara izin vermesinin vahim olduğuna dikkati çeken Genelkurmay Başkanlığı, kanunların kendisine verdiği yetkileri kullanmaya kararlı olduğunu vurguladı.
Genelkurmay Başkanlığı, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun yapılmasının 5 saat sonrasına rastlayan açıklamasında, laiklik karşıtı gelişmelerin arttığına dikkat çekti.
Genelkurmay Başkanlığı’nın “www.tsk.mil.tr” adresindeki internet sitesinden saat 23.20’de duyurulan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın “cumhuriyete sözde değil, özde bağlılık” sözlerine de vurgu yapıldı. Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2476, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

Bu uçak görünmüyor!

26 Dec

Radarda görünmezlik, kısa kalkış, dikey iniş ve sesten hızlı uçabilme özelliklerini taşıyan ilk uçak olan F-35B Şimşek II tanıtıldı.

Lockheed Martin şirketinden yapılan açıklamaya göre, Lockheed Martin’in Fort Worth tesisinde gerçekleştirilen törene katılanlar arasında yer alan ABD Deniz Piyadeleri Komutanı General James Conway, F-35B Şimşek II’nin (STOVL) esnekliğinin çağdaş Deniz Piyadeleri’nin Hava ve Kara Güçlerine müthiş bir katma değer yaratacağını ifade etti.

Bu yeni nesil teknolojik gelişim sayesinde, taarruz uçaklarının filolarını gemi güvertelerinden veya zorlu şartlardaki üslerden idare etmenin mümkün olacağını belirten Conway, ”Bu kabiliyeti son derece değerli buluyoruz” dedi. Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2077, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

Biri Bizi Gözetliyor

25 Dec

Sınırda şifre BBG
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın BBG evi açıklaması sınırda görev yapan özel birliklere ilham kaynağı oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, 16 Aralık’ta PKK’nın yuvalandığı Kandil’e gerçekleştirilen hava operasyonunun ardından yaptığı “Bizim için PKK’nın oradaki kampları ve hareketleri BBG evi gibidir” değerlendirmesi bölgede görev yapan özel birliklere ilham kaynağı oldu.

ESPRİ KONUSU OLUYOR

Zaman zaman Kuzey Irak’a girerek operasyon gerçekleştiren özel kuvvetler, kendi arasında PKK’nın etkin 16 ismine BBG kodlaması yaptı. Resmi olarak tanımlanmayan ancak özel birlikler arasında kullanılan kodlama operasyon öncesinde espri konusu oluyor. Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2932, bugün ise 5 kez görüntülenmiş

 
 

Hayaller gerçek oluyor

24 Dec

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesi devam ederken Türk savunma sanayinde de yeni projelere imza atılıyor.

Milli tank ve milli gemi projelerinde son aşamaya gelindi. İlk Türk savaş gemisi 2008’de denize inecek.

Türk savunma sanayi firmaları araştırma ve geliştirme yatırımlarının karşılığını almaya başladı. Yıllardır devam eden birçok proje 2008 ile birlikte hayata geçecek.

Savunma projeleri arasında ilk sırada milli tank projesi yer alıyor. Otokar firmasının yürüttüğü projede tankın zırhı Roketsan, atış kontrol sistemi Aselsan, ana silahı da Makine Kimya Enstitüsü (MKE) tarafından üretilecek. Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 3625, bugün ise 4 kez görüntülenmiş

 
 

Öksürük Varsa ve Bronşlar Dolu İse

17 Dec

ÖKSÜRÜK İÇİN
Elma kabuğu ve çekirdeği; Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu.Bir dilim de limon..Bunu üsüttügünüz günlerde sizde için sıcak sıcak ve bolca, ılık ılık çocuğunuza içirin (1 yaşından büyük çocuklar için balla tatlandırabilirsiniz).

ÖKSÜRÜK İÇİN
Büyükler için (çocuğunuza kullanmayın) bir tatlı kaşığı bala toz zencefili karıştırarak macun yapıp için (yiyin), boğazınıza çok iyi gelir.

ÖKSÜRÜK İÇİN
İki tatlı kaşığı dut pekmezine uygun miktarda karabiber katıp karıştırın ve günde bir kaşık verin. Bir iki güne kadar öksürük geçecektir. Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 65071, bugün ise 3 kez görüntülenmiş

 
No Comments

Posted in SAĞLIK

 

E-postaların % 95’i spam

13 Dec

Bu yıl içinde gönderilen elekronik postaların yaklaşık yüzde 95’inin, reklam amacı taşıyan ve istenmeyen elektronik posta “spam” olduğu bildirildi.

“Barracuda Networks Inc” adlı Amerikalı bilgi işlem güvenliği şirketinin yaptığı araştırma, alınan sınırlayıcı girişimlere rağmen spam e-posta gönderiminde son yıllarda patlama meydana geldiğini ortaya koydu.

Şirket, spam e postaların, gönderilen e postaların yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu 2004 yılında US CAN-SPAM Act (ABD spam karşıtı yasa) tarafından spam göndericilerine cezalar uygulandığını anımsattı.

Şirketin direktörü Dean Drako, “spam e postalarına karşı savaşın, spam göndericileriyle güvenlik sistemleri satıcıları arasındaki bitmeyen savaş” olduğunu belirtti. Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2292, bugün ise 4 kez görüntülenmiş

 
 

Müzik Piyasasının kara yılı

13 Dec

Gelişen teknolojiyle beraber internetten MP3 indirmenin kolaylaşması, müzik piyasasını vurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan bandrol sayısı geçen yıl 24 milyon iken bu sene 15 milyona gerilerken, albüm yapan sanatçı sayısında da yüzde 30 oranında kayıp yaşandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, ”Bu yaşanan bir faciadır, müzik piyasasının bittiğinin resmidir. Teknolojinin gelişmesi, müzik piyasasını vurdu” dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, korsanla mücadeleyle ilgili yasanın 2004 yılında çıktığını, o günden bu yana korsan yayınla ilgili yüzde 80’lere varan bir azalmanın ortaya çıktığını söyledi. Açıkta satışın azaldığını ancak ”korsanın iş yerlerinin içine girmeye başladığını” belirten Çelik, kitabevleri, bilgisayar CD’si, oyun, müzik eseri satan yerlerin Bakanlıktan sertifika almak durumunda olduklarını kaydetti. Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2133, bugün ise 3 kez görüntülenmiş

 
 

Ceviz beynimizin en iyi dostu

13 Dec

İçerdiği linoleik ve alfa linoleik asit, E ve B6 vitaminleri nedeniyle ceviz, sinir sistemimiz için mükemmel bir besin.

Kafatasını andıran sert kabuğu, içini kırınca üzerindeki ince zarı ve kıvrımlı yapısıyla her ceviz görüşümde aklıma beyin gelir. Acaba ceviz bu benzerliğiyle bize “Ben beyin gıdasıyım” mı demek istiyor?

Eski çağlardan beri ceviz beyin yorgunluğu için önerilen bir gıda olmuş.

Gerçekten ceviz bu ilginç benzerliğin ötesinde tam bir “beyin destekleyicisi”. İçerdiği linoleik ve alfa linoleik asit, E ve B6 vitaminleri nedeniyle sinir sistemimiz için mükemmel bir besin. Günümüzde milyonların derdi olan depresyona karşı savaşta da ceviz iyi bir yere sahip. Cevizin hafif antidepresan özelliği, içindeki ‘triptofan’dan kaynaklanıyor. Triptofan, beynimizde duygu durumunu kontrol eden önemli bir beyin kimyasalı olan serotonine dönüşerek etki yapıyor. Yatmadan önce yiyeceğiniz yarım avuç içi kadar cevizin içindeki triptofan, iyi uyumanıza yardımcı olabilir. Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2609, bugün ise 3 kez görüntülenmiş

 
No Comments

Posted in SAĞLIK

 

Yeni canlı türleri keşfinden kareler

13 Dec


Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2551, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
No Comments

Posted in DÜNYA