RSS
 

Archive for May, 2008

TÜRKİYE’DEN ERİŞİMİN SÜRESİZ DURDURULMA İHTİMALİ VAR

31 May

TÜRKİYE’DEN ERİŞİMİN SÜRESİZ DURDURULMA İHTİMALİ VAR

YouTube açılabilir ama tek şartla…
Milyonlarca üyesi bulunan dünyaca ünlü paylaşım sitesi Yotube’a Türkiye’den erişim süresiz yasak yaptırımı ile karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Özellikle Atatürk’e hakaret içeren görüntü ve ses kayıtları nedeniyle mahkemelerce hakkında sık sık erişim engelleme kararı verilen Youtube’un açılması için tek şart söz konusu görüntülere tüm dünyadan erişimin engellenmesi…

YASAKLI GÖRÜNTÜLERE ERİŞİM MÜMKÜN

Söz konusu siteyi kapatan savcılar, yasaları uyguladıklarını belirterek şu detaya dikkat çektiler: “Siteyi Atatürk’e hakaret içeren görüntüler nedeniyle bir hafta on beş gün süreyle kapatıyoruz, ancak telekomünikasyon kurumu aracılığı ile uygulanan kapatma kararı yetersiz, çünkü Youtube’un veri tabanından silinmeyen görüntüler, Türkiye’den izlenemiyor ancak dünyanın herhangi bir ülkesinde çok rahatlıkla izlenebiliyor. Hatta Türkiye’den bile değişik proxy adresleri ile bu görüntülere ulaşmak mümkün.

“TÜRKİYE’DE MUHATAP YOK”

Youtube’un Türkiye’de herhangi bir temsilciliğinin bulunmamasının da handikap olduğunu belirten savcılık kaynakları “Youtube’un ABD’de bulunan Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1888, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR

31 May

GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR

İnanılmaz ama hepsi ÇAKMA !
Olmayan Nokia’nın piyasaya sürülmesi ile gözler taklit piyasasına çevrildi. İşte orjinallerinden neredeyse ayırt edilemeyen Çin malı sahte teknoloji ürünleri…

Bu yazı toplamda 1781, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

İŞTE İNTERNETTE YAYINLANAN O GÖRÜNTÜLER

28 May

İŞTE İNTERNETTE YAYINLANAN O GÖRÜNTÜLER

Windows 7’nin YENİ görüntüleri (mi?)
2010 yılında çıkması planlanan ve Windows Vista’nın veliahtı olan yeni işletim sistemi Windows 7’nin ekran görüntüleri yayınlandığı iddia edildi.

İki yıl sonra piyasaya çıktığında Windows Vista’nın yerini alacak olan, Microsoft’un şu aralar tüm gücüyle yapımına odaklandığı yeni işletim sistemi Windows 7 için her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Shiftdelete.net’in haberine göre geleceğin işletim sisteminin yeni görüntülerine ulaşıldı.

Tıklayın, 15 kareye bakın ve kararı siz karar verin…

Bu yazı toplamda 1747, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

GÖZ KAMAŞTIRAN KONSEPT OTOMOBİLLER

28 May

GÖZ KAMAŞTIRAN KONSEPT OTOMOBİLLER

İşte otomobilinizin yarınki hali !
Fotoğrafta gördüğünüz Türkiye’de çok satılan Megane’ın gelecek versiyonu. Peki Opel, Peugeot, BMW’nin bugün bildiğimiz modelleri yarın nasıl olacak? İşte cevabı

Bu yazı toplamda 1762, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

DENEY AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ’NDE YAPILACAK

27 May

DENEY AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ’NDE YAPILACAK

Yüzyılın deneyinde 50 Türk
”Yüzyılın Deneyi”nin yapılacağı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN), 50’yi aşkın Türk bilim adamı yer alıyor.

”Parçacık hızlandırıcılarıyla atom altı parçacıkları çarpıştırarak maddenin nasıl oluştuğuna ilişkin birçok sırrın anlaşılmasını sağlamak” amacıyla gerçekleştirilecek ”Yüzyılın Deneyi”nin yapılacağı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN), 50’yi aşkın Türk bilim adamı yer alıyor.

Türk bilim adamlarının çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Subaşı, Türkiye’den Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Doğuş, Ortadoğu Teknik ve Yıldız Teknik üniversitelerinin, CERN’de yapılan çalışmalarda üye olarak yer aldığını, bunların dışında bazı üniversitelerin de bu üye üniversiteler kanalı ile deneylere katılma olanağı bulduklarını bildirdi.

2007’de uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık’ın 30 senedir bu konuda çalıştığını, hayalinin Türkiye’nin CERN’e tam üye olarak katılımı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Subaşı, CERN’e ülke bazında tam Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2183, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

İDDİA EDİYORUZ BÖYLESİNİ İZLEMEDİNİZ…

27 May

İDDİA EDİYORUZ BÖYLESİNİ İZLEMEDİNİZ…

İşte namaz kılan robot – İZLE
Hiç namaz kılan robot gördünüz mü. İddia ediyoruz böylesini görmediniz. İşte Malezya’daki Uluslararası İslam Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği o robot…

.
.
.
.
.
.

Bu yazı toplamda 1739, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

 
 

18 TANE YENİ DUVAR KAĞIDI

27 May

18 TANE YENİ DUVAR KAĞIDI

Masaüstünüzü renklendirin-TIKLA İNDİR
Bilgisayarınızın masaüstü görüntüsünü değiştirmek için size tam 18 tane yüksek çözünürlüklü duvar kağıdı önerimiz var. FOTO GALERİ

2. SERİYİ TIKLAYIN, İNDİRİN

Bilgisayarınızın ekranını sürekli tek bir renk veya aylardır duran o garip resim mi süslüyor? Biraz değişiklik yapma zamanı geldi de geçiyor bile. Sizin için seçtiğimiz duvar kağıtlarıyla birlikte önceki duvar kağıdınıza elveda diyebilirsiniz. Aşağıdaki galeriden istediğiniz fotoğrafın orijinalini indirip kullanın. Yüksek çözünürlüklü resmi indirdikten sonra tek yapmanız gereken şey; dosyaya sağ tıklayıp “Arka plan olarak ayarla” demek.

MASAÜSTÜ DUVAR KAĞITLARI (1. BÖLÜM)


Bu yazı toplamda 1812, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

HEM ESTETİK HEM TEKNOLOJİK BİLGİSAYAR !

26 May

HEM ESTETİK HEM TEKNOLOJİK BİLGİSAYAR !

En farklı PC !
Suissa firması hızlı bileşenlerin yanında göze de hitap eden farklı PC sistemleri sunuyor.

Kanadalı PC üreticisi Suissa karizmatik tahta kasalara sahip PC sistemleri satıyor. Enlighten-PC bu tasarımlarından bir tanesi ve gerçek bir sanat eserini ifade ediyor.

Şık dış tasarımında yanında Suissa hızlı bileşenler de sunuyor. Müşteriler AMD ve Intel paketleri arasında seçim yapabiliyor. Intel sistem Core 2 Duo Extreme QX6700 (2,66 GHz), 4 GB RAM ve bir Nvidia GeForce 8800 Ultra’dan (768 MB yerel bellek) oluşuyor. Hitachi ve Western Digital sabit disklerin yanında AuzenTech’in harici bir ses kartı da sistem bileşenlerinin arasında yer alıyor.

Suissa bu sistemi çok sessiz bir şekilde soğutuyor: Su soğutma sistemi. Bu tasarım harikası PC’ler ile ilgilenenlerin ceplerinin bayağı bir derinine ulaşması gerekiyor: Sistemin fiyatı 10.500 Euro; ekstra istekleriniz Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1865, bugün ise 1 kez görüntülenmiş

 
 

YOUTUBE’UN NE ZAMAN AÇILACAĞI BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

26 May

YOUTUBE’UN NE ZAMAN AÇILACAĞI BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

İşte YouTube’un affedilmez 2 eksiği
Sorun sadece yasalarımızda mı? Günlerdir kapalı kalan YouTube’un hiç mi eksiği yok?

YouTube, her ne kadar “Özgür internette, adil bir şekilde video paylaşım ortamı sunuyoruz” dese de, dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Çünkü; burası Türkiye ve YouTube da Türkiye’de en popüler 2. site.

2 Önemli Eksik

Shiftdelete.net’in haberine göre daha önce defalarca kez kapanan YouTube’un şu ana kadar yapması gereken 2 önemli görev vardı. İkisini de yapmadı. Nedir bunlar?

1 – YouTube Türkçe Olmadı

YouTube’da yayınlanan bir video, şikâyet edilebiliyor. Gelen şikâyetlere göre moderatörler de video için gerekeni yapıyorlar. Bu konuda da oldukça başarılılar.

Oysa Türkiye’deki YouTube kullanıcılarının kaç tanesi, bir videoyu şikayet etmek için yeterli seviyede İngilizce biliyor? Onlara göre videoyu izlemek için küçük resme ve play butonuna basmak çok kolay. Ya şikayet etmek? O biraz zor işte…

YouTube, eğer Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1924, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

BU EKLENTİ İLE FARKI İLK AÇIŞTA FARK EDECEKSİNİZ

26 May

BU EKLENTİ İLE FARKI İLK AÇIŞTA FARK EDECEKSİNİZ

Internet Explorer’ın hızını 8 kat arttırın!
Tarayıcı savaşlarında bir hayli geride kalmış IE7 için bir çok olanağı elinize getiren bir eklenti olduğunu biliyor muydunuz?

Uzun bir süredir güçlü bir eklenti hazinesi olan Firefox’a nazaran, IE’nin zayıf kaldığı açık. Lakin IE7Pro durumu tersine çeviriyor gibi görünüyor. Firefox Plug-in’lerinin aksine IE7Pro ve Maxthon, Internet Explorer 7’nin varsayılan hantal motorunun işleyişini düzenleyerek, Internet Explorer’ın doğal yapısından vazgeçemeyenler için eşsiz bir düzenleme yapıyor.

Hız, daha çok hız

Internet Explorer’ın yavaş sayfa açmaları da meşhurdur. IE7 ile bu durum biraz düzelse de, eski yapının getirdiği hantallık devam ediyordu. Chip Online dergisinin haberine göre IE7Pro eklentisinin bilgisayarınızda ilk farkını sayfa açılış hızında farkedeceksiniz. IE7 motorunu çok-ilmekli yapıya dönüştürüp, sitelerde gördüğünüz bir çok öğenin sırayla değil, aynı anda yüklenmesini sağlıyor. Bu yöntem diğer tarayıcılarda sadece Opera’da kullanılıyordu. IE7 Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1838, bugün ise 0 kez görüntülenmiş