RSS
 

Archive for June, 2008

YASAKLARI İKİYE KATLADI

29 Jun

YASAKLARI İKİYE KATLADI

YouTube’a YENİ YASAK !
Uzun süredir tek mahkeme kararıyla yasaklı olan YouTube’a 13 Haziran tarihli ikinci yasaklama geldi.

CHIP’in haberine göre uzunca bir süreden beri Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı nedeniyle erişime kapalı olan popüler video paylaşım sitesi YouTube, henüz açılmadan ikinci bir yasaklama kararı ile sarsıldı. Düne kadar “www.youtube.com” adresine girmek isteyenler, karşılarında “Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 05/05/2008 tarih ve 2008/402 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’nca engellenmiştir.” açıklamasını buluyordu.

Aynı açıklama bugün de sitedeki yerini alıyor. Ama artık yalnız değil. Eklenen ikinci bir açıklama şu şekilde: “Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 13/06/2008 tarih ve 2008/3456 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’nca engellenmiştir.”

Görünen o ki, erişim yasaklama kararlarını ikiye katlayan YouTube için pek umut yok. Hepimiz sitenin tekrar ne zaman erişime açılacağını merak ederken gelen Ankara Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1980, bugün ise 4 kez görüntülenmiş

 
 

SİBER KORSANLAR HAYATINIZI KABUSA ÇEVİREBİLİR

29 Jun

SİBER KORSANLAR HAYATINIZI KABUSA ÇEVİREBİLİR

İnternet kullanıcıları bu habere DİKKAT
Siber korsanlar bilgisayarına saldırdı, ruhu bile duymadı ve olan oldu!

Yaklaşık 7 yıldır devlete ait Massachusetts Eyalet Endüstri Kazaları Bölümü’nde (DIA) araştırmacı olarak görev yapan Michael Fiola’nın bilgisayarının çalınmasının ardından, kurum kendisine yeni bir dizüstü bilgisayarı verdi.

Yaklaşık bir ay sonra DIA’nın bilgi işlem merkezi yetkilileri, Fiola’nın kablosuz internet erişim faturasının, kendisiyle aynı işi yapan arkadaşlarının 4 kat daha fazla olduğunu fark etti. Yapılan ”log” aramasından sonra Fiola’nın bilgisayarında çıplak gözle görünmeyen çocuk pornosu görüntüleri tespit edildi. Fiola işten kovuldu ve durum polise bildirildi, ayrıca hakkında dava açıldı.

Fiola’nın talebi ve mahkemenin başvurusu üzerine bilgisayarı incelemeye alan bilişim uzmanları, ”günü geçmiş antivirüs Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1831, bugün ise 5 kez görüntülenmiş

 
 

TİCARİ FAALİYETLERİNE BAŞLAYACAK

29 Jun

TİCARİ FAALİYETLERİNE BAŞLAYACAK

TÜRKSAT 3A Temmuz’da yörüngesinde
Fransız Guyanası’ndan 2 hafta önce uzaya fırlatılan TÜRKSAT 3A uydusu Temmuz ayının ikinci yarısı yörüngesine yerleşerek ticari faaliyetlerine başlayacak.

TÜRKSAT yetkililerinden alınan bilgiye göre, TÜRKSAT 3A uydusunun sistem testleri Fransız Guyanası’ndan 13 Haziran’da gerçekleştirilen fırlatışın hemen ardından başlatıldı. Uydu platform testleri ise transfer yörüngesinden yer sabit yörüngeye çıkarken tamamlandı ve tüm testler başarılı ve olumlu bir şekilde gerçekleştirildi.

22 Haziranda 31 derece doğu boylamına yerleştirilen TÜRKSAT 3A Uydusu’na 3 hafta sürecek olan ”Uydu Yayın Performansı Testleri” yapılacak. Bu testlerin tamamlanmasının ardından uydu 42 derece doğu boylamındaki son yörüngesine doğru hareket edecek. TÜRKSAT 3A’nın 1 hafta sürecek olan bu yolculuğun ardından ticari faaliyetlerine başlaması planlanıyor.

UYDUNUN ÖZELLİKLERİ

TÜRKSAT 1C’nin bütün trafiğini ve yükünü alacak olan TÜRKSAT 3A, televizyonların ilave data aktarımı taleplerinin yerine getirilmesinde kullanılacak.

Haziran ayında hizmete girmesi planlanan TÜRKSAT 3A’nın uydu manevra ömrü Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 2106, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

STANDART SMS FİYATINDAN 22 BİN KEZ UCUZ

29 Jun

STANDART SMS FİYATINDAN 22 BİN KEZ UCUZ

1 YTL’ye 150 bin kısa mesaj !
GSM operatörlerinin sunduğu Mobil Data hizmeti mesajlaşmada büyük avantaj sağlıyor.

Cep telefonlarında konuşmanın yanı sıra en çok kullanılan fonksiyon olan kısa mesaj yani SMS yerine mail atmak çok daha ucuza geliyor. Cep telefonunda data hattı olan bir kişi mobildata paketi satın alıp bunu sadece mail için kullandığında, kısa mesaj kullanan bir kişiye göre 150 bin fazla mesaj atabiliyor. Nasıl mı? Öncelikle kısa mesajın maliyetine bakalım. Cep telefonundan 1 kısa mesaj atmanın maliyeti GSM operatörüne göre değişiyor. 1 SMS fiyatı Turkcell’de 19 YKr, Vodafone’da 17 YKr ve Avea’da ise 15 YKr. SMS uzunluğu da telefonunun markasına göre 200 vuruştan başlayıp bin 500 vuruşa kadar çıkıyor.

SMS’DEN 22 BİN KEZ UCUZ

200 vuruşluk 1 SMS yazıldığında 200 byte yer kaplıyor. Yani 200 byte’lık bir SMS atıldığında GSM Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1936, bugün ise 4 kez görüntülenmiş

 
 

FUTBOLUN YILDIZLARI İNTERNETTE TEHLİKE SAÇIYOR

27 Jun

FUTBOLUN YILDIZLARI İNTERNETTE TEHLİKE SAÇIYOR

Bu tuzağa düşmeyin !
Sanal dolandırıcılar artık popüler Euro 2008 futbolcularının isimlerini kullanıyorlar.

İnternet artık futbolla ilgili olarak son dakika maç skorlarına, fikstürlere ve futbolcularla ilgili haberlere anında ulaşabilmek için başvurulan ilk yer. Herkes sahada en iyinin kim olduğunu öğrenmeye çok hevesli, öte yandan futbol yıldızlarının isimlerini yem yapmak kullanıcıları sanal dünyada kandırmak için internet suçlularının çok kullandığı bir yol.

CHIP’in haberine göre sanal dolandırıcılar artık popüler Euro 2008 futbolcularının isimlerini kullanarak casus programlar, reklam programları ve istenmeyen e-postalar gönderiyor ve hatta kullanıcıların bilgisayarlarına sızarak kimlik hırsızlığı için gerekli bilgileri topluyor.

Son yıllarda futbol yıldızlarının ve diğer ünlülerin isimlerinin internette yem olarak kullanılması giderek artıyor. Dünyaca ünlü internet güvenliği şirketi McAfee, geçen ay sanal suçluların Girls Aloud grubu gibi popüler pop yıldızlarının adını kullanarak hayranlarının zararlı mp3 dosyaları indirmelerini sağladığı ve bu şekilde çok Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1885, bugün ise 4 kez görüntülenmiş

 
 

SAVUNMA SANAYİİNDE DEV ADIM

27 Jun

SAVUNMA SANAYİİNDE DEV ADIM

Yerli helikopterimiz T129 budur
Türk Taarruz-Taktik/Keşif helikopteri (ATAK) projesi sözleşmesi dün resmen yürürlüğe girdi. İşte yeni helikopterimiz…


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirilen resmi törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile İtalya’yı temsilen de İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini katıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı olan 50 adet kesin, 41 adet ise opsiyonel Taktik-Taarruz/Keşif helikopterinin Türk Silahlı Kuvvetlerine milli imkanlarla kazandırılması amaçlayan ATAK projesi çerçevesinde tamamiyle milli imkanlar kullanılarak oluşturulacak olan T129 helikopterleri TUSAŞ’ın Ankara’daki tesislerinde üretilecek.

Nisan 2007’de TUSAŞ, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Aselsan ile İtalya’nın AgustaWestland arasında müzakerelerine başlanan ATAK projesine ilişkin sözleşme 7 Eylül 2007 tarihinde imzalanmıştı.
Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1881, bugün ise 4 kez görüntülenmiş

 
 

İLK BİLGİSAYARIN İLGİNÇ ÖZELLİKLERİ

27 Jun

İLK BİLGİSAYARIN İLGİNÇ ÖZELLİKLERİ

İşte Türkiye’de kullanılan ilk bilgisayar
Türkiye’de ilk bilgisayar ne zaman, nerede kullanıldı, özellikleri nelerdi? İşte bu soruların cevabı…

Türkiye’de bilgisayar kullanımı, Karayolları Genel Müdürlüğünde, 1960 yılında hizmete giren ve yaklaşık 12 yıl kullanılan IBM-650 Data Processing Machine” ile başlamıştır.

İLK BİLGİSAYARIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖZELLİKLERİ

* Birinci nesil, lambalı olması,
* Her biri 10 karakter ve 1 işaretten oluşan 2000 sözcüklük Tambur bellek bulunması,
* Dakikada 78000 toplama-çıkartma, 5000 çarpma ve 138.000 mantıksal karar verebilme özelliği,
* Delikli kart ile bilgi girişi yapılması,
* Özel kablolarla bağlanan kontrol paneller ile delikli kart irtibatı,
* Okuma 200, Delme / Yazma 100 kart / Satır dakika hızında olması
* Assembler ve Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 3706, bugün ise 5 kez görüntülenmiş

 
1 Comment

Posted in TEKNOLOJİ

 

YARIŞMANIN GALİBİ 20 MİLYON DOLAR KAZANACAK

27 Jun

YARIŞMANIN GALİBİ 20 MİLYON DOLAR KAZANACAK

Google aya çıkıyor ! İşte ilk görüntüler
X PRIZE Foundation ve Google tarafından yürütülen Lunar X Prize projesi, 31 Aralık 2012 tarihine kadar Ay’a bir ya da birkaç robot göndermeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında düzenlenen yarışma, Dünyanın dört bir köşesinden katılan takımların, kendi çabaları ve bulacakları mali destek yardımıyla Ay’a kendi robotlarını göndermeleri üzerine kurulmuş. 20 Milyon Dolar ödüllü yarışmada takımların yapması gereken, Ay’a bir robot göndermek, bu robotun Ay üzerinde 500 metre ya da daha uzun bir mesafede hareket ettirmek ve çektiği fotoğraf ya da videoları Dünya’ya göndermesini sağlamak. Eğer takımlar amaçlarına 31 Aralık 2012’den sonra ulaşırlarsa bu durumda 15 milyon Doların sahibi olacak. Son şansları ise 2014 yılı…

20 MİLYON DOLAR ÖDÜLLÜ YARIŞMA – KARELER

Ay’a robot gönderme fikri, X PRIZE Foundation’ın başkanı Peter Diamandis ve Google’ın Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1948, bugün ise 4 kez görüntülenmiş

 
 

DÜNYADAKİ TÜM CEP TELEFONLARI AYNI DİLİ KONUŞACAK

27 Jun

DÜNYADAKİ TÜM CEP TELEFONLARI AYNI DİLİ KONUŞACAK

Cep telefonları aynı dili konuşacak
Dünyanın önde gelen cep telefonu şirketleri, Symbian yazılımını ortak cep telefonu dili olarak kullanma konusunda anlaşma sağladı.

Nokia, Sony Ericsson, Motorola ve NTT DOCOMO firmaları, halen birçok cep telefonunda kullanılan işletim sistemi Symbian ve onun alt kolları olan S60, UIQ ve MOAP yazılımlarını açık kaynak kodlu ortak dil olarak kullanacağını açıkladı. Söz konusu ortaklığa AT&T, LG Electronics, Samsung Electronics, STMicroelectronics, Texas Instruments ve Vodafone da destek sağlayacak.

Yapılan anlaşma doğrultusunda Symbian ekibi Nokia’ya katılacak. Birlik, 2009 yılının ilk yarısında kurulacak ve çalışmaya başlayacak. Çalışmaların ardından 2010 yılında Symbian işletim sistemi, resmi olarak birliğe katılacak firmalar tarafından ortak ve ücretsiz olarak EPL (Eclipse Public License) lisansı ile geliştirilecek.

Satılan cep telefonlarının yüzde 60’ının Symbian işletim sistemine sahip olduğu tahmin ediliyor.

Bu yazı toplamda 1801, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

 
 

FARKINDA OLMADAN SUÇLU DURUMUNA DÜŞEBİLİRSİNİZ

27 Jun

FARKINDA OLMADAN SUÇLU DURUMUNA DÜŞEBİLİRSİNİZ

ADSL hattını paylaşanlara önemli uyarı !
ADSL kullanıcılarının hatlarını üçüncü şahıslarla paylaşması ciddi riskleri beraberinde getiriyor.

Manisa İl Telekom Yöneticisi Resul Aydın, ADSL kullanıcılarının hizmet haklarını ikinci, üçüncü şahıslarla paylaşmasının çok ciddi riskleri beraberinde getirdiğini söyledi. Türkiye’de birçok internet kullanıcısı hakkında, hiç ilgisi olmadığı halde, sanal ortamda işlenen suçlar nedeniyle yasal işlem yapıldığını vurgulayan Aydın, “ADSL hattını paylaşan abone, komşusunun bilgisayarla işlediği suçu sahiplenmiş demektir” dedi.

Özellikle apartman dairelerinde alt üst oturan komşuların, gözükmeyecek şekilde havalandırma boşluklarından kablolar çekerek tek abonelikle çoklu ADSL kullanıcısı haline geldiğini, bazı kullanıcıların da kablosuz ağ üzerinden tek şifre ile internet hizmetini kullanmayı tercih ettiğini söyleyen Aydın, Manisa’da son yıllarda şikayetlerin iyice arttığını dile getirdi. Resul Aydın, son olarak Alaşehir İlçesi’nde bir ADSL abonesinin, illegal paylaşım nedeniyle, komşusu yüzünden ‘çocuk istismarı’ ve ‘çocuk pornosu’ suçlamasıyla karşı karşıya Read the rest of this entry »

Bu yazı toplamda 1972, bugün ise 4 kez görüntülenmiş